FAILLIET DOOR SLECHT DEBITEURENBEHEER

24.11.2014

Zelfs in deze tijd van crisis is er nog terughoudendheid bij bedrijven om naar hun 'eigen geld' te vragen. Debiteurenbeheer is van vitaal belang voor de continuïteit van het bedrijf. De bedrijfsgrootte speelt hierin geen rol.

Angst om de relatie in gevaar te brengen is een veel gehoorde, of “Ik ken deze klant al vele jaren en hij betaalt uiteindelijk altijd”. In de praktijk bekent dit vaak gemiddeld pas na ruim 2 maanden. “Ik betaal u aan het eind van de week” of “Degene die over de betalingen gaat is vandaag niet aanwezig”, zijn veel gehoorde smoezen. Vaak door achterstand in de administratie is de debiteurenstand ook niet up-to-date en kan er niet aangemaand worden. Met Bliksem Advies & Managementondersteuning kunnen wij de vinger snel op de zere plek leggen en u passende ondersteuning bieden bij uw debiteurenbeheer. Uitgangspunt is altijd het behoud van een goede relatie met uw klant.
 
Wanneer u goed debiteurenbeheer voert voorkomt u niet alleen tijdrovende en kostenverhogende incassotrajecten maar zijn banken ook eerder bereid het benodigde krediet te verstrekken. Hierbij kan Bliksem Advies & Managementondersteuning u volledig in begeleiden.